Bunnik
Houten
Wijk bij Duurstede
Regio
Uit in de regio

Greennrg


BDUmedia neemt kranten 't Groentje over

BUNNIK - Per 1 januari 2016 neemt BDUmedia in Barneveld drie kranten over van uitgeverij 't Groentje in Bunnik. De drie edities Bunniks Nieuws, Houtens Nieuws en Wijks Nieuws verschijnen in de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede in een totale oplage van 39.769 exemplaren. Vorige week hebben de directies van 't Groentje en BDU het contract ondertekend.


Geplaatst op: dinsdag 07 juli 2015 om 19:05

Werkzaamheden Zeisterweg / Singel gestart

ODIJK ' Een van de belangrijkste kruispunten van het dorp wordt de komende weken onder handen genomen. Sinds maandag is de kruising van de Zeisterweg met de Singel aan de kant van de Provincialeweg afgesloten voor alle verkeer. Het doel is om het kruispunt veiliger te maken voor fietsers.


Geplaatst op: dinsdag 07 juli 2015 om 15:25

Dag van de blaasmuziek

WIJK BIJ DUURSTEDE ' Vijf orkesten speelden zondagmiddag op Kasteel Duurstede tijdens de Dag van de Blaasmuziek. Harmonie Concordia opende deze muzikale middag die voor de negende keer werd gehouden. De bezoekers genoten op het zonovergoten terras van de muziek en een drankje en/of hapje. Voor de muzikanten was het een zware middag met het dragen van de instrumenten naar en van het kasteeleiland
Geplaatst op: maandag 06 juli 2015 om 16:25

Kromme Rijnstreek aan de slag met gezamenlijke Omgevingsvisie

REGIO - Een kleine 50 mensen uit de Kromme Rijnstreek zijn op maandagavond 29 juni in Houten bijeen gekomen om samen na te denken over een Omgevingsvisie. De gemeente Houten, Wijk bij Duurstede en Bunnik werken voor het eerst samen aan een visie op de Kromme Rijnstreek. Het zijn vooral de inwoners en de bedrijven die de inhoud mogen bepalen.


Geplaatst op: maandag 06 juli 2015 om 16:24

Kapitein Dirk op Fort bij Rijnauwen

BUNNIK - Een ontzettend leuk uitje met kinderen van 5 tot en met 9 jaar, dat is de kinderexcursie met Kapitein Dirk op Fort bij Rijnauwen van Staatsbosbeheer!


Geplaatst op: maandag 06 juli 2015 om 16:24

50-jarig bestaan Veetelstudieclub

't GOY - Er zijn maar weinig fokstudieclubs die een dergelijk jubileum kunnen vieren. Daarom wil de fokclub dit met haar leden en genodigden op 10 juli in boerderij 'Rustenburg' te Schalkwijk vieren.


Geplaatst op: maandag 06 juli 2015 om 16:24

Zonder profilering geen toekomst voor Heuvelrug Kromme Rijnstreek

REGIO ' Tijdens de bijeenkomst van Stichting Q4 werd er door ondernemers en bestuurders uit Heuvelrug en Kromme Rijnstreek druk gediscussieerd over gezamenlijke profilering van de regio. Alles vanuit het idee: samen staan we beter op de kaart en zijn we sterker.


Geplaatst op: maandag 06 juli 2015 om 16:24

Cees Bal zet zijn handtekening op de 'gouden renner'

BUNNIK - Cees Bal, voormalig Nederlands wielrenner/winnaar Ronde van Vlaanderen 1974, zette donderdagochtend 2 juli zijn handtekening op de gouden 'ontsnapte' renner gezet bij Fort bij Vechten in Bunnik. Zijn handtekening blinkt nu naast die van andere voormalige winnaars van de Ronde van Vlaanderen zoals Fabian Cancellara, Nick Nuyens, Eddy Planckaert, Roger De Vlaemink en Eddy Merckx.


Geplaatst op: vrijdag 03 juli 2015 om 16:24

Businessvisie Recreatie en Toerisme uitgereikt

REGIO ' Maandag 29 juni is, tijdens de gebiedsconferentie Omgevingsvisie Kromme Rijnstreek, de Businessvisie Recreatie en Toerisme overhandigd aan twee wethouders en ondernemers van de streek. Hans Marchal uit Wijk bij Duurstede, Herman Geerdes uit Houten, Wijnand Eissens van VVV Kromme Rijnstreek en Huub van der Maat van Terecht Anders kregen uit handen van Ellen Kok, projectleider van het
Geplaatst op: vrijdag 03 juli 2015 om 16:18

Landelijke Open Imkerijdag

REGIO - In heel Nederland houden imkers op zondag 12 juli van 10.00 tot 16.00 uur open huis. Ook in onze regio doen diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes.


Geplaatst op: vrijdag 03 juli 2015 om 16:18

Recreatiekaart Kromme Rijnstreek gratis af te halen

REGIO ' Vanaf donderdag 2 juli is de Recreatiekaart van de Kromme Rijnstreek verkrijgbaar. In de Recreatiekaart is in een landkaart een keur aan recreatietips weergegeven, voorzien van adressen en openingstijden. Daarnaast geeft de kaart informatie over wandelroutes (Klompenpaden), fietsroutes en kanoroutes in de streek en geeft het een overzicht van alle Fietsknooppunten, Rustpunten in onze
Geplaatst op: vrijdag 03 juli 2015 om 16:18

Oproep zuinig omgaan met water

REGIO - Vitens doet een verzoek om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken tijdens de ochtend- en avonduren (tussen 6.00 uur en 9.00 uur en tussen 18.00 uur en 22.00 uur). Het waterbedrijf vraagt haar klanten om de komende dagen tijdens de ochtend- en avondpiek niet:

- de tuin te sproeien, - de auto te wassen - de vaatwasser of wasmachine aan te zetten - en geen zwembadjes rond die
Geplaatst op: donderdag 02 juli 2015 om 14:20

Weownyellow festival

REGIO - Weownyellow festival, dé tocht voor vrouwen op de fiets op 12 juli!


Geplaatst op: maandag 29 juni 2015 om 17:24

Verhalenfestival op forten van de Waterlinies

REGIO - Deze zomer strijkt het festival 'Zomer vol Verhalen' tussen 5 juli en 30 augustus neer op dertien oer-Hollandse locaties. Een uniek verhalenfestijn voor de hele familie. Ademloos luisteren naar meeslepende stemmen, met de ogen dicht wegdromen in een nieuw avontuur, stiekem zuchten of glimlachen en tussen de voordrachten door genieten van de natuur.


Geplaatst op: maandag 29 juni 2015 om 17:24

Hoge opbrengst Open Tuin Pigeba

REGIO ' Het openstellen van de tuin Garden Pigeba door Corry en Gezinus Vrielink aan de Langbroekerdijk 18, heeft een prachtig bedrag voor de Vogelopvang in Woudenberg opgeleverd.

De 360 bezoekers aan de tuin bleken gulle gevers. Via het entreegeld, de verkoop van planten en het schenken van koffie en thee, kwam een bedrag van 3600 euro bijeen. Deze donatie is zondagavond aan Helga Rosier
Geplaatst op: maandag 29 juni 2015 om 17:24

Stardance Studio's liet zich van een andere KANT zien!

HOUTEN - 25 en 26 juni stond de voorstelling KANT van The Stardancers op het programma in Theater Aan de Slinger. Er werd een gevarieerd en onderhoudend aanbod beloofd en het publiek kwam niet bedrogen uit.


Geplaatst op: maandag 29 juni 2015 om 17:24

Optreden BlaasVaak

COTHEN - Afgelopen zaterdag heeft blaaskapel BlaasVaak opgetreden op het kersenfestival in de kersenboomgaard bij Cothen.


Geplaatst op: maandag 29 juni 2015 om 17:23

Rots- en Watertraining

BUNNIK - Weerbaarheids- en sociale vaardigheidstraining voor kinderen uit groep 5-6.


Geplaatst op: vrijdag 26 juni 2015 om 16:41

Dé Appeldag: appels, appels, appels...

COTHEN - Een gloednieuw, muisstil 'hagelkanon', een bodemsensor, een hydraulisch kistenlossysteem, nieuwe machines, onkruidbestrijding met schuim en tal van andere innovaties in de fruitteelt. DLV Plant en NFO organiseerden op donderdag 25 juni op het bedrijf van Toon Vernooij in Dwarsdijk 'Dé Appeldag', een internationale vakbeurs die om het jaar wordt gehouden voor iedereen die beroepsmatig
Geplaatst op: vrijdag 26 juni 2015 om 16:41

Jumping Houten

HOUTEN - Zilfia's Hoeve organiseert voor de 2e keer Jumping Houten 2015 in het weekend van 9 tot en met 12 juli.

Tijdens dit concours is er ook een 1.40 rubriek, waarbij nationale toppers zullen starten om de Grote Prijs van Jumping Houten 2015. Met voor de winnaar een mooie geldprijs t.w.v. € 450,00 Maar ook de 4-, 5- én 6 jarige springpaarden rijden in eigen rubrieken en zijn er
Geplaatst op: vrijdag 26 juni 2015 om 16:41

Terra Nova kiest voor Kollaard en Jansen Uitvaartzorg

REGIO - Vanaf 1 juli zal de uitvaartverzorging van uitvaartvereniging Terra Nova in handen zijn van Kollaard en Jansen Uitvaartzorg. Kollaard en Jansen neemt de uitvaartzorg over van Yarden. "Nieuwe samenwerking, maar vertrouwde zorg", vertelt Gerda Jansen, bedrijfsleider Terra Nova. "Ons uitgangspunt is dat we een waardig en persoonlijk afscheid regelen. Voor de overledene en voor nabestaanden.
Geplaatst op: vrijdag 26 juni 2015 om 16:41

Samenwerking ondernemersverenigingen in Stichting Q4

REGIO ' De regio Heuvelrug Kromme RijnStreek is een regio met allure. Over de regio en de economische potentie is een profileringsdocument en een DNA document gemaakt, met de titel Land Goed Land. Stichting Q4, een samenwerking van de ondernemersverenigingen uit deze regio, heeft eind mei een kick-off gegeven om bestuurders en ondernemers kennis te laten maken met deze documenten.


Geplaatst op: vrijdag 26 juni 2015 om 16:40Juni: 26,27,28: Pasar Malam Istimewa, Oosterse evenement met zang, dans, eten en drinken. Sporthal Dijnselburg, Badmeester Schenkpad 2 in Zeist. Meer info: www.wnproductions.nl. Open vr. 13.00-22.30 u, za. 12.00-22.30 u en zo. 12.00-20.00 u. 27: Open Tuinendag Utrecht. Meer dan 40 bijzondere tuinen en binnenhoven van particulieren musea en instellingen open hun poorten voor bezoekers.
Geplaatst op: woensdag 24 juni 2015 om 10:05

15e Kersenfestival

REGIO/COTHEN ' Theo en Martine Vernooy organiseren op zaterdag 27 en zondag 28 juni het Kersenfestival Cothen, dit jaar voor de 15e keer, om u kennis te laten maken met de kersenteelt.


Geplaatst op: maandag 22 juni 2015 om 16:52

Survivalkamp bij Kids Lodge

HOUTEN - Tijdens het Survival vakantiekamp van 13 t/m 17 juli ga je op bivak, bouw je je eigen vlot, ga je op mountainbiketocht en neem je verschillende hindernissen. Ben jij niet van suiker en vind je het niet erg om een beetje vies te worden? Dan overwin jij vast met gemak het survivalparcours! Het programma is inclusief begeleiding, eten en drinken en natuurlijk een heleboel lol! Durf jij het
Geplaatst op: maandag 22 juni 2015 om 16:52

KersenProms: hét muziekspektakel van de Krommerijnstreek barst los!

WERKHOVEN - Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Komende zaterdag, 27 juni, vindt voor de derde maal de KersenProms plaats. In de grote bedrijfsloods van Fruitbedrijf Oskam treden wederom een groot promsorkest, met band, zangers en zangeressen, voor u op. En als kers op de taart... een afterparty verzorgd door 3FM DJ Domien Verschuuren.


Geplaatst op: maandag 22 juni 2015 om 16:52

Luchtkastelen zijn ook leuk in de regen

ODIJK ' Bij vlagen kwam de regen met bakken uit de hemel, maar dat kon de meeste kinderen die het luchtkastelenfestival van de Club van 13 afgelopen zondag bezochten, niet deren. Honderden kinderen genoten van de vele springkussens, de waterballen, tractortjes en de lego.


Geplaatst op: maandag 22 juni 2015 om 16:52

Pastoor Hogenelst geïnstalleerd

REGIO - Pastoor Fred Hogenelst (53) is per 1 juli 2015 door de aartsbisschop benoemd tot pastoor van de Heilige Suitbertusparochie en de Paus Johannes XXIII parochie. Hij werd in een speciale viering op 19 juni in de H. Barbarakerk van Culemborg door vicaris mgr. H. Woorts geïnstalleerd. De parochies waar Hogenelst verantwoordelijk voor wordt hebben samen 36.000 parochianen en 16 kerken.


Geplaatst op: maandag 22 juni 2015 om 16:50

Het zomerse Midzomer Meentfeest keert terug!

ODIJK ' Zaterdag 27 juni presenteert Leen Gijsbertsen van Café Twins voor de 10de keer alweer het gezelligste zomerfeest van Odijk: het Midzomer Meentfeest! Een keur aan artiesten zal vanaf 19:30 uur hun repertoire zingend ten gehore gaan brengen op dit gezellige feest aan de Meent in Odijk. Dit terugkerend zangfestijn is iedere jaar weer de perfecte start van je zomervakantie.


Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015 om 14:28

Multiple Sclerose, aan de buitenkant zie je vaak niks

REGIO - 17.000 Nederlanders hebben Multiple Sclerose (MS). Aan de buitenkant zie je in veel gevallen niks. Toch hebben zij er dagelijks last van.


Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015 om 14:28

Compassion

TULL EN 'T WAAL - Zondagavond 28 juni komt Compassion-Nederland naar Tull en 't Waal in een jeugdkerkdienst in de dorpskerk van Tull en 't Waal. De dienst begint om 18:30 en Elkin Coppoolse spreekt over Armoede en Gerechtigheid.


Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015 om 14:28

Uitzendingen RTL Tour du Jour live vanuit Down Under

NIEUWEGEIN - 'Tour du Jour' is deze zomer terug. In het jaar waarin het grootste wielerspektakel ter wereld in Utrecht van start gaat, gaat de succesvolle Tour de France-talkshow letterlijk on tour. Want drie weken lang wordt vanaf zes strategisch gelegen campings in Nederland en Frankrijk verslag gedaan van al het Tournieuws. De eerste stop is bij Tourcamping Down Under in Nieuwegein, vlak bij
Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015 om 14:28

Ondernemers hangen AED op

ODIJK ' De ondernemers van het bedrijventerrein aan de Boomgaardweg/Zeisterweg in Odijk hebben gezamenlijk een AED (Automatische Externe Defibrillator) opgehangen. Sjaak en Truus Oostveen van J.S.O. Elektrotechniek kwamen met het idee en al snel haakten de meeste ondernemers aan bij het initiatief. Inmiddels hangt de AED op het terrein en is ook te gebruiken door omwonenden.


Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015 om 14:27


'Snotsigaren' We waren een paar dagen met de camper naar Texel. Dinsdag was het er nog akelig koud, maar gaandeweg de week werd het steeds warmer en kroop ik uit mijn schulp. We bezochten het nieuwe natuurgebied Utopia, met honderden broedende Grote sterns, Visdiefjes, Kokmeeuwen en Kluten. Het aantrekkelijke van Utopia is dat je er vlak bij de vogels kunt komen en vanaf de weg,
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015 om 15:39


Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015 om 15:39

Als de emoties storm en hoge golven veroorzaken

HOUTEN - In de R.K. kerk, Loerikseweg 10 is er op zaterdag 20 juni om 19.00 uur een viering van woord en gebed met als thema 'Als de emoties storm en hoge golven veroorzaken...'. Centraal staat de tekst uit het Evangelie over de storm en de hoge golven op het meer van Galilea, die Jezus stil laat vallen. Er zijn ook figuurlijk veel hoge golven en stormen in onze maatschappij o.a. in de vorm van
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015 om 15:39


AMIVEDI: 088-0064678 meldpunt voor registratie van gevonden en vermiste huisdieren.

Gevonden: SCHALKWIJK 5 juni Poes, huiskat, schildpad met wit, ca. 4 jr. ongesteriliseerd. Scheidingsweg. HOUTEN 13 juni Kat, huiskat, cypers rood met wit. Ca. 18 mnd. Vlekje naast de neus aan rechterkant. Rechterachterpoot is donker van kleur, wijk De Hoeve; 11 juni Poes, huiskat ca. 9 weken schildpad,
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015 om 15:39

Lezing rouwverwerking na zelfdoding

HOUTEN - Op donderdag 18 juni houdt Marinus van den Berg in samenwerking met Miltenburg Uitvaartverzorging een lezing over zelfdoding.


Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015 om 15:39

Stardance Studio's trekt eindsprint

HOUTEN - Het einde van het seizoen is in zicht, leerlingen en docenten kijken terug op een mooi seizoen met als hoogtepunt de kindershow 'Een nachtje in de bieb!'


Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015 om 15:39

Theatersportwedstrijd Houten Planken - Tot Slot

HOUTEN - Op vrijdag 3 juli speelt de Houtense Theatersportgroep 'Houten Planken' tegen 'Tot Slot uit Zeist. Het spektakel begint om 20.00 uur in 'Schoneveld', Zonnehoute 36 in Houten.


Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015 om 15:39

Lotgenotengroep voor rouw start na de zomer

REGIO - Joost van der Flier uit Bunnik en Jadwiga Köster uit Zeist starten na de zomer een volgende lotgenotengroep voor mensen uit de hele regio die een dierbare zijn kwijtgeraakt door de dood. Dit vrijwillige initiatief, dat georganiseerd wordt onder de paraplu van Humanitas, kan mensen helpen bij de verwerking, door ervaringen te delen en begrip te vinden.


Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015 om 15:39


Juni: 18: Lezing 'Het innerlijk behang' in Donjon toren op Kasteel Duurstede door Annemiek Vera. Reserveren via: mail@annemiekvera.com. Gratis. 19: Bijen in de dieptetuin, Inloopavond in de Dieptetuin, Van Tetslaan in Zeist. Van 19.00-20.30 uur informatie over bijen en bijenplanten. 20: Klimaatsafari. De Erven 15.00-17.00 u. Meetingpoint: Oude Station t.o. Stationserf 97. Opgeven:
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015 om 11:32

Contactinfo
Epaper Bunniks Nieuws
Epaper Houtens Nieuws
Epaper Wijks Nieuws
Epaper Bunniks Archief
Epaper Houtens Archief
Epaper Wijks Archief
Tarieven
Opgavebon Succesjes 2015
Copyright
Aanmelden Nieuwsbrief