Bunnik
Houten
Wijk bij Duurstede
Regio
Uit in de regio

Greennrg


Altijd al willen mediteren?

REGIO ' Mensen die mediteren vinden het vaak fijn om dat in een groep te doen. Het versterkt de ervaring. Daarom is een groepsles een mooie manier om te (leren) mediteren. In Bunnik start Kuun Jenniskens vanaf dinsdag 6 januari met een dynamische vorm van meditatieles.


Geplaatst op: woensdag 26 november 2014 om 15:48

Cartoon

Geplaatst op: woensdag 26 november 2014 om 06:34

Klei, kaplaarzen en kroppen sla

U denkt erover om een moestuin te nemen op het volkstuinencomplex? Mag ik u een tip geven? Doe het niet! Doe het NIET! Want iedereen weet toch wat er van tuinieren wordt gezegd? 'Aan tuinieren komt veel water te pas, grotendeels in de vorm van transpiratie'. Tuinieren en lichamelijk ongemak horen bij elkaar als Jut en Jul: 'Wat een man nodig heeft om te tuinieren is een gietijzeren rug met een
Geplaatst op: woensdag 26 november 2014 om 06:34

Geachte heer Smits,

Of mag ik Hans zeggen? Fijn. Beste Hans. Dank voor je brief aan 't Groentje over de drukte en de overlast in het centrum van Bunnik. Ik deel je mening. Ik vind het ook altijd vreselijk als er geen parkeerplek vrij is en ik mijn auto buiten de vakken moet parkeren. Maar het is soms ook zo druk. Auto's en fietsen komen van alle kanten. Dan zit een ongeluk in een klein hoekje, met als gevolg een
Geplaatst op: woensdag 26 november 2014 om 06:34

Wethouder Bunnik wil fietstunnel bij kruispunt Vroeg

BUNNIK ' Een fietstunnel bij de kruising voor restaurant Vroeg lijkt wethouder Rob Zakee (P21) een betere oplossing, dan de oversteeksituatie met stoplichten die de provincie Utrecht daar wil realiseren. Tegenover 't Groentje legt Zakee uit waar wat hem betreft de voordelen liggen.


Geplaatst op: maandag 24 november 2014 om 17:08

Van Beek aanbevolen als commissaris van de Koning

REGIO - Provinciale Staten van Utrecht heeft vorige week de aanbeveling uitgebracht aan de minister van Binnenlandse Zaken om Willibrord van Beek (VVD) te benoemen tot de nieuwe commissaris van de Koning voor de provincie Utrecht. Sinds september, na het vertrek van Robbertsen, bekleed hij deze functie als waarnemend commissaris. (KJ)
Geplaatst op: maandag 24 november 2014 om 17:07

Feestdagen 1939 in Dijkmagazijn De Heul

SCHALKWIJK - Museum Dijkmagazijn De Heul aan de Provincialeweg 70 in Schalkwijk is op zondag 30 november weer open van 11.00 tot 16.00 uur. De tentoonstelling over de mobilisatie van het Nederlandse leger in 1939 en 1940 is weer uitgebreid.


Geplaatst op: maandag 24 november 2014 om 17:07

Nieuw Wulven een speelbos voor griezels

HOUTEN - Er werd zaterdag 22 november in Nieuw Wulven een horrortocht georganiseerd. 60 dappere helden trotseerden de spanning en durfden de uitdaging aan om zich de stuipen op het lijf te laten jagen. En schrikken was het!


Geplaatst op: maandag 24 november 2014 om 17:07

Kaartverkoop Kerstconcert Zeister Mannenkoor start

REGIO - Het Zeister Mannenkoor sluit het jaar af met het traditionele kerstconcert op vrijdag 19 december aanstaande. Het concert vindt plaats in de kerk van de Evangelische Broedergemeente aan het Zusterplein in Zeist.


Geplaatst op: maandag 24 november 2014 om 17:07

Tweedehands boeken- en platenmarkt

WIJK BIJ DUURSTEDE ' De oproep van enige tijd geleden om boeken en platen en cd's in te leveren voor de boekenmarkt die op zaterdag 29 november in de Grote Kerk wordt gehouden, is door de Wijkse bevolking enthousiast ontvangen. Hierdoor kan de organisatie nu circa 20.000 boeken, naast een grote voorraad platen en cd's te koop aanbieden.


Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014 om 16:25

Topprestaties in de Lindenhof

ODIJK/LOS ANGELES ' Vijf judoka's van Stichting Kromme Rijn trainen elke week in De Lindenhof in Odijk. Uiteraard omdat ze judo een leuke sport vonden, maar ook om een plekje te bemachtigen in Team NL, dat volgend jaar naar Los Angeles gaat. Daar worden van 25 juli t/m 2 aug 2015 de Special Olympics World Summer Games gehouden.


Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014 om 16:25

In Flanders Fields

SCHALKWIJK - Op 30 november besteedt Multiple Voice aandacht aan het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, dit jaar precies honderd jaar geleden. In een programma met koormuziek rond het buitengewoon actuele thema 'WO I' brengt het koor een eerbetoon aan de gevallenen van deze zogeheten 'Grote Oorlog'.


Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014 om 16:25

Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek snoeit bomen

REGIO - Het is weer winter, tijd om appel- en perenbomen te snoeien. De Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek doet dat in diverse hoogstamboomgaarden in het Kromme Rijngebied, en kan nog wel wat vrijwilligers gebruiken.


Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014 om 16:25

Stad en platteland met elkaar verbinden

REGIO - Op dinsdagmiddag 2 december organiseert gebiedscoöperatie O-gen van 13.30 tot 16.30 uur het Winterstreekplatform Kromme Rijnstreek. Het thema van deze netwerkbijeenkomst is 'Platteland en Ommestad'. U maakt kennis met diverse initiatieven die platteland en stad met elkaar verbinden.


Geplaatst op: vrijdag 21 november 2014 om 16:25

Nieuwe kruising gereed: Binnenweg weer opengesteld

HOUTEN ' De Binnenweg werd maandagochtend weer opengesteld. De medewerkers van Dura Vermeer hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de kruising van de N421 met de Binnenweg. Deze is gereed. De N421 is de nieuwe weg die de Rondweg van Houten straks zal verbinden met de A12. Verder is in de afgelopen weken hard gewerkt aan de nieuwe fietstunnel bij de Binnenweg die onder de N421 door gaat. Deze
Geplaatst op: woensdag 19 november 2014 om 09:02

ZOUT

Afgelopen zondag was ik bij de eerste bijeenkomst van de recent opgerichte werkgroep 'ZOUT'. ZOUT staat voor ZOogdierwerkgroep UTrecht en is een provinciaal georiënteerde afdeling van de landelijke Zoogdiervereniging. Meestal is het soort mensen dat zich met zoogdieren, vogels of planten bezighoudt buiten te vinden, maar het was hondenweer. En in honden zijn ze niet geïnteresseerd en dus was het
Geplaatst op: woensdag 19 november 2014 om 06:50

Cartoon

Geplaatst op: woensdag 19 november 2014 om 06:50

Pietermaai

U kent vast de op zijn minst optimistische reclame over mevrouw Pietermaai. 'Nederland verandert, en de zorg verandert mee.' De zorg voor mevrouw Pietermaai is goed geregeld, niet meer zoals vroeger maar door de mensen om haar heen. Nu zit Nederland vol met Pietermaaien, maar ik vraag me toch werkelijk af hoeveel er nu weten wat hen precies boven het hoofd hangt. En datzelfde geldt voor de
Geplaatst op: woensdag 19 november 2014 om 06:50

Gevogelte naar binnen gehaald wegens griep

ODIJK ' De vrijwilligers van kinderboerderij Dier en Wij hebben de zes eenden, twee ganzen en negen duiven in het nieuwe kippenhok ondergebracht dat de boerderij eerder dit jaar kreeg van de Rotary Club Bunnik. Van zondag tot woensdag, in totaal 72 uur, vallen de dieren onder de ophok- en afschermplicht, wegens de vogelgriep in Hekendorp.


Geplaatst op: maandag 17 november 2014 om 17:08

Schenking 1200 prentbriefkaarten

REGIO' Het Regionaal Historisch Centrum (RHC) Zuidoost Utrecht heeft een grote en prachtige verzameling prentbriefkaarten van Doorn gekregen. Het is een schenking van de Vriendenstichting van het RHC, die de meer dan 1200 kaarten uit de periode 1900 tot nu eerder dit jaar kocht van een particuliere Doornse verzamelaar. Het gaat om de collectie van de in 2013 overleden heer C. den Toom uit
Geplaatst op: maandag 17 november 2014 om 17:04

Ledenvergadering VVV

WIJK BIJ DUURSTEDE ' Op maandagavond 24 november houdt de VVV Kromme Rijnstreek een Algemene Leden Vergadering. Er zijn nieuwe promotiepakketten ontwikkeld en een vriendelijk donateurschap van de VVV. Deze worden, samen met de ambities, het werkprogramma en de begroting voor 2015 gepresenteerd. Na afloop vertelt Theo Vernooy over zijn bedrijf en het Kersenmuseum, waar na afloop een bezoek aan
Geplaatst op: maandag 17 november 2014 om 17:04

Workshop: Hoe maak je winterstekken?

HOUTEN - Groei & Bloei Houten organiseert maandag 24 november een workshop over het maken van winterstekken. Wiert Nieuman zal aan de hand van verschillende voorbeelden praktische tips geven.


Geplaatst op: maandag 17 november 2014 om 17:04

Sinterklaas ontvangt schoenmaatjes

REGIO - Op alle zeven R.K. basisscholen in Houten zijn in november aan de kinderen (2.400) folders van de actie schoenmaatjes met een begeleidende brief voor de ouders /verzorgers uitgedeeld. Zij werden opgeroepen om weer mee te doen aan deze actie. Dit is een actie door kinderen voor kinderen in ontwikkelingslanden. De R.K. Parochie Houten en de R.K. basisscholen ondersteunen deze actie van
Geplaatst op: maandag 17 november 2014 om 17:04

Kerst met Koren op het Rond

HOUTEN - Cultuur Aan de Slinger organiseert voor het vijfde jaar het evenement Kerst met Koren. In het weekend van 12, 13 en 14 december ademt het plein Het Rond een gezellige kerstsfeer met weer een prachtige ijsbaan. Er hebben zich al ruim 20 koren uit Houten en omgeving opgegeven om op te treden.


Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014 om 16:12

Rondleiding in klooster Gods Werkhof

WERKHOVEN - Zondag 23 november is er weer gelegenheid om een rondleiding mee te maken door het voormalige slotklooster Gods Werkhof in Werkhoven.


Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014 om 16:12

Nieuw rioolgemaal bespaart kosten en geeft ruimte voor regenwater

TULL EN 't WAAL - Een nieuw rioolgemaal brengt het rioolwater van Tull en 't Waal niet langer eerst naar Schalkwijk, maar via een -eveneens nieuw- riool rechtstreeks naar de zuivering in Houten. Deze route is korter en zorgt ervoor dat het rioolgemaal in Schalkwijk wordt ontlast. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het rioolwater van de geplande nieuwbouw in Schalkwijk. Daarnaast treedt er minder
Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014 om 16:12

Voorinschrijving NationaleTuinvogeltelling van start

REGIO - In januari is het weer zo ver: de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Je kunt je nu al opgeven als teller via www.tuinvogeltelling.nl! Door je in te schrijven ontvang je wekelijks de beste tips om vogels naar de tuin te lokken en profiteer je van speciale aanbiedingen van de webshop van Vogelbescherming.
Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014 om 16:12

Winter op het Fort bij Rijnauwen

BUNNIK - Staatsbosbeheer nodigt je uit om op zondag 16 november de parel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te ontdekken in winterse sfeer.


Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014 om 16:12

"Een moeilijk leven en mijn geloof maken mij nog sterker"

HOUTEN - Dankbaar is ze. Dankbaar dat ze nu veilig is. Dankbaar ook dat ze samen met haar kinderen Yonass (10) en Hana (7) een mooi huis heeft, met lekker water, een wasmachine, een douche en een toilet. De situatie van Azeb Tewolde was nog niet zo lang geleden compleet anders. "Het is donker geweest, maar nu voelt het alsof in de vroege ochtend de zon gaat schijnen. Het mooiste is nu
Geplaatst op: woensdag 12 november 2014 om 10:18

Basiscursus bijenhouden

REGIO - Bijen leven in de vrije natuur. Bezig zijn met bijen brengt ons dichter bij die natuur. Honing, het vloeibare goud, is een (h)eerlijk product dat de bijen verzamelen en de imker oogst. Bijen hebben ook de zorg voor de bestuiving van gewassen. De natuur kan niet floreren zonder de bijdrage van onze bijen.


Geplaatst op: woensdag 12 november 2014 om 08:17

Het valt niet mee voor de BBC

Het valt niet mee een Bewuste Boodschappende Consument te zijn (een BBC). De factoren die meegewogen moeten worden voordat tot aanschaf van willekeurig welk levensmiddel overgegaan kan worden zijn schier eindeloos. In willekeurige volgorde zijn dat: biologisch, dierenwelzijn, milieu, fair trade, slaaf vrij, lokaal geproduceerd, vet en cholesterol arm, suikervrij en zo verder. Ook kan je met je
Geplaatst op: woensdag 12 november 2014 om 07:17

Bladblazen

De wekker gaat af. Het is half zeven. Ik tik 'm uit. Heb een vrije dag en draai me nog eens lekker om. Langzaam val ik weer in een licht soezende slaap. Net als ik de slaap weer goed te pakken heb, hoor ik een immens gebrul. Potverdorie denk ik, heb ik eens vrij. Het lawaai is overweldigend dus sta ik maar op. Als ik de gordijnen open trek zie ik twee volwassen kerels met rugblazers blaadjes
Geplaatst op: woensdag 12 november 2014 om 07:17

Cartoon

Geplaatst op: woensdag 12 november 2014 om 07:17

Siriz opent 18e hulppost

HOUTEN ' Siriz opende donderdag 6 november haar achttiende lokale hulppost, aan het Onderdoor in Houten. Bij deze hulppost kan iedereen binnenlopen voor informatie, vragen of advies rondom onbedoelde zwangerschap. Het is een initiatief van acht kerken in Houten, als reactie op de komst van het Centrum voor Anticonceptie, Seksualiteit en Abortus (CASA).


Geplaatst op: maandag 10 november 2014 om 16:49

Dorpen zonder stroom

BUNNIK/ODIJK - Een groot deel van Bunnik en Odijk zat afgelopen maandag 10 november vanaf 11.00 uur 's morgens zonder stroom. Een deel had een half uur later weer stroom en om 13.00 uur was iedereen weer voorzien van stroom. Graafwerkzaamheden waren de oorzaak, aldus Stedin.


Geplaatst op: maandag 10 november 2014 om 16:49

13 autoinbraken in één nacht

ODIJK - De politie vermoedt dat er een gespecialiseerde bende langsgekomen is in Odijk. In de nacht van zondag 2 november op maandag 3 november werd dertien auto's ingebroken, verspreid over Odijk.


Geplaatst op: maandag 10 november 2014 om 16:49

Plantplezier door de eeuwen heen

HOUTEN - Korneel Aschman houdt op woensdag 19 novembervoor Groei & Bloei een lezing over plant- en tuinplezier door de eeuwen heen. De ondertitel van zijn presentatie: Tuinkunst en botanie in Nederlandse historische tuinen.


Geplaatst op: maandag 10 november 2014 om 16:49

Familieraad levert bijdrage bij behandeling door Altrecht

REGIO ' Hans Liefhebber: "Bij een zichtbare beperking weten we wel hoe we er mee om moeten gaan. Als dat onzichtbaar is, vinden we dat moeilijk. Ongelooflijk veel is niet bekend bij het brede publiek." Daarom grijpen Richard Makkinga en Hans Liefhebber, betrokken ouders, deze 'Maand van de familie' van Altrecht aan om meer aandacht te vragen voor contact met mensen met een psychiatrische
Geplaatst op: maandag 10 november 2014 om 16:49

Overhandiging cheque 'Kaartenactie Ans Kok'

HOUTEN - Maandag 3 november kwamen de vriendinnen van Ans Kok en haar man Sjaak naar Hospice Kromme Rijnstreek om de cheque ad €1800,00 te overhandigen. Begin dit jaar waren Ans Kok en haar vriendinnen uit Houten en Schalkwijk de initiatiefnemers van de 'Kaartenactie Ans Kok', waarvan de opbrengst bestemd was voor het hospice. De enthousiaste dames verzamelden oude wenskaarten, waarvan
Geplaatst op: vrijdag 07 november 2014 om 16:12

Inspraak Raamwaterplan Eiland van Schalkwijk

SCHALKWIJK - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft het Raamwaterplan voor het Eiland van Schalkwijk in concept klaar. In het ontwerp Raamwaterplan staan de kaders voor het toekomstig waterbeheer op het eiland voor de periode 2015 - 2040. Die kaders gelden niet alleen voor de landbouw en de fruitteelt, maar voor alle bewoners op het eiland. Doelstelling is om nu en in de toekomst
Geplaatst op: vrijdag 07 november 2014 om 16:12

Winter op Fort bij Rijnauwen

BUNNIK - Staatsbosbeheer nodigt je uit om op zondag 16 november de parel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te ontdekken in winterse sfeer.
Geplaatst op: vrijdag 07 november 2014 om 16:12

MS Collecteweek

REGIO - Op maandag 17 november is de MS Collecte weer van start gegaan. Dit jaar gaan ca. 14.000 vrijwilligers in het hele land op pad om zoveel mogelijk geld op te halen voor Multiple Sclerose (MS).


Geplaatst op: vrijdag 07 november 2014 om 16:12

Hoe pak je je leven weer op na behandeling van kanker?

REGIO - "Mijn naam is Christel van Beek en woon in Houten. Vorig jaar werd ik behandeld voor borstkanker. Een heftige periode, maar de periode na de behandelingen vond ik lastiger en verwarrender dan ik verwacht had. Ik vroeg mij af: hoe doen anderen dat, het leven weer oppakken na dergelijke behandelingen? Ik had voor het eerst behoefte aan een vorm van lotgenotencontact.


Geplaatst op: vrijdag 07 november 2014 om 16:12

Contactinfo
Epaper Bunniks Nieuws
Epaper Houtens Nieuws
Epaper Wijks Nieuws
Epaper Bunniks Archief
Epaper Houtens Archief
Epaper Wijks Archief
Tarieven
Opgavebon Succesjes 2014
Copyright
Aanmelden Nieuwsbrief
Shop